DRÁHY

Vyhledávání:
ODKAZY Klikněte zde pro rozvinutí mnoha dalších odkazů (kořen navigace)
DRÁHY DRÁHY
Z toulek kolem drah, z archívů a z příspěvků přátel jsem poskládal galerii fotek z různých drah a událostí kolem nich. Dělám to pro svou vlastní radost jako hobby, a pokud se Vám obrázky zalíbí, budu jen rád.
Dráhy české Rád se toulám kolem železnic. Mám rád atmosféru nádraží, fascinuje mě "genius loci" drah, které už nejsou tak důležité, jak kdysi byly... Přesto přetrvávají. V torzech, v pozůstatcích, v artefaktech. Jako svědectví o touhách, snech, snažení i neúspěchů a zklamání našich předků.
U nás U nás
Kde u nás? Na tratích v Praze a okolí, t.j.zejména 091 Praha - Kralupy nad Vltavou, 221 Praha - Benešov, ale i 210 Praha - Dobříš (-Čerčany) anebo 120 Praha - Kladno.
Události Mimořádné jízdy parních vlaků, dny otevřených dveří v depech - všimli jste si, jak se tyto události dostávají do našich kalendářů, jak sháníme termíny, jízdní řády, jeden udiveny e-mail stíhá druhý... Jsou to svátky pro železniční fandy, setkání spiklenců: "taky jedeš...?" a " .. víš , že...". Zejména slavnosti na nádražích navštěvují též rodinní příslušníci fandů: "Je hezky a mě se nechtělo sedět doma..."
Dráhy v zahraničí No a tak nás některé toulky zavedly i na dráhy které nejsou české. I v cizině nacházíme zrušené dráhy, zubačky, které pozbyly původního významu a dráhy, které mají svůj zenit zřetelně za sebou. Nicméně nacházíme vtipná řešení, jak provoz zhospodárnit, jak proměnit bývalé hospodářské dráhy v dráhy turistické a jak se dostat za pár hodin expresním vlakem z metropole cca 600km až do nějakého malého městečka na pobřeží.
Bejvávalo Něco zrušených tratí - obrazy z putování po tratích, jenž už neexistují.
Z.Kacena Pan Kacena během svého působení na dráze pořídil mnoho zajímavých snímků. Tyto snímky následně publikoval v mnoha a mnoha powerpointových dokumentech. S nástupem cloudových technologií u Microsoftu není problém tyto dokumenty opublikovat pro libovolnou platformu s webovým prohlížečem. A pan Kačena mi tohle dovolil. Tož si užívejte!