VIDEA (youtube)

Vyhledávání:
ODKAZY Klikněte zde pro rozvinutí mnoha dalších odkazů (kořen navigace)
JKS - studio Jiří Kánský JKS - studio Jiří Kánský
Děkuji, že jste zavítali na můj YT kanál, kde můžete najít dokumenty z našich kolejí, ale i ze zahraničí (GB, D, A, H, Pl, a UA). V současné době vkládám hlavně aktuální příspěvky, ale když vyjde čas vracím se i proti proudu času a dělám upgrady mých starých filmů. Zajímám se především o NG, ale i SG má v mých filmech své místo. Mým cílem je vytvářet komentované dokumenty s "dějem", které i nezasvěcenému divákovi dají ucelenou informaci o pořádané akci a dráze. Jestli jsem zvolil správnou cestu můžete posoudit jenom Vy diváci.
videa z JHMD videa z JHMD
Zubrnice  
Videa Zdeňka Kačeny Rozsáhlý soubor videí z našich i zahraničních tratí.
Schmalspur im Waldviertel Schmalspur im Waldviertel NÖ: Von Gmünd nach Litschau!
Rosa na kolejích Soubor fotografií podbarvený Wabi Daňkem
Jizerská dráha
Výroba lokomotivy 556.0 Výroba lokomotivy 556.0
Dokument z roku 1955 o výrobě lokomotivy řady 556.0 Štokr a jak funguje.
Výroba 354.1 Hledání ztraceného času - Jak se co dělá (8) - Plzeňská výrobna Orbisfilm někdy počátkem roku 1922 natočila celý postup při výrobě lokomotiv pro Československé státní dráhy. Důmyslný stroj, který se skládá z bezpočtu součástek, se v továrních halách prakticky celý vyráběl ručně. Vše stálo na dokonalé souhře mužů skladivy, neboť se začínalo stavbou kotle. Ten měl objem téměř deset krychlových metrů, uhlák čtyři kubíky. Plně vyzbrojená mašina vážila 80 tun. Lokomotiva řady 354.1 se dnes nachází v Národním technickém muzeu. Celkem jich jezdilo na našich tratích 236 a mnohé z nich sloužily až do samého konce parní éry.
Eine Ellok der Traxx-Familie entsteht Heute gehört das ehemalige Henschel Werk in Kassel zum Bombardier Konzern. Es ist die Wiege der Traxx-Familie, die inzwischen bei der Baureihe 188 angekommen ist. In unseren Bildern ist es die Baureihe 186, die damals zum neusten gehörte. Viel Spaß beim Anschauen.
Konec žabotlamů Po více než padesáti letech žabotlamy, panťáky, lochnesky, emilky končí... Rozhovor se strojvůdcem poslední jednotky v pravidelném provozu na DVTV.
colorful trains Many colorful trains on the busiest Czech railway...
ANDY Souboru videí z kabiny českých lokomotiv
Praha-Uhříněves - Libčice nad Vltavou a zpět Praha-Uhříněves - Libčice nad Vltavou a zpět
9,008 views •Jan 5, 2021 mikulda2 242 subscribers Pro odstavené vozy.
Bezstarostné cestování po železnici Film správy železnic: jaké péče jest třeba, aby obecenstvo mohhlo po železnici pohodlně cestovati.